Corset spate Hessing Premium

Corset spate Hessing Premium :: DureriSpate.ro
Producător:
Vital
În stoc
238 lei
Redus de la 295 lei

Corset Hessing Premium se utilizează în caz de hernii de disc, lombalgii, post intervenţii chirurgicale, osteoporoză, susţinerea coloanei toracolombosacrale.

Orteza toracolombosacrală este realizată din material textil elastic, prevăzut cu:

 • 2 atele laterale din material plastic, pentru susţinere
 • 2 atele paravertebrale lungi din material plastic, pentru susţinere
 • 2 benzi elastice care asigură compresie sporită la nivel lombar
 • 2 benzi elastice ce cuprind umerii şi sunt fixate pe torace.

Cele 2 atele laterale și cele 2 atele paravertebrale lungi stabilizează regiunea toracolombară reducând ușor lordoza și cifoza, iar compresia pe care o exercită benzile elastice stimulează metabolismul local, reducând tensiunea musculară și durerea.

Cele 2 benzi elastice care cuprind umerii şi sunt fixate pe torace, corectează prin tracţiune poziţia trunchiului. Este un corset tradiţional elastic care, datorită materialului, permite o respiraţie toracoabdominală normală, asigurând în același timp o compresie uniformă pe toată suprafaţa acoperită.

Benzile sunt prevăzute cu manșoane pentru protecţie axilară.

Închiderea se face în partea din față cu scai.

Lăţime: anterior - 16 cm, posterior - înălţimea corsetului variază între 48 - 53 cm, în funcţie de mărime.

Pentru o aplicare cât mai ușoară este prevăzut cu benzi ajutătoare.

Poziţionare:
Se aplică din spate spre faţă, partea lată se fixează pe regiunea lombară, partea îngustă se va închide anterior, pe abdomen. Cele 2 benzi lungi se petrec în jurul umerilor, se încrucişează la spate şi se fixează anterior, pe torace. Pentru o aplicare corectă, partea lombară este perfect întinsă, fără cute.

Compoziție material

Material textil elastic: poliester - 50%, poliamidă - 33%, elastan - 17%.

Materialul textil elastic are o structură a ţesăturii ce permite o permeabilitate a aerului foarte mare în ambele sensuri.

Mărimi Orteză cervicotoracică Ham de Memorie Premium

Pentru alegerea MĂRIMII CORECTE se recomandă alegerea valorii maxime rezultate din cele trei măsurători:
- circumferința sub bust,
- circumferința taliei,
- circumferința șoldurilor.

 • Mărimea M1 - 65-75 cm
 • Mărimea M2 - 75-85 cm
 • Mărimea M3 - 85-95 cm
 • Mărimea M4 - 95-105 cm
 • Mărimea M5 - 105-115 cm
 • Mărimea M6 - 115-125 cm

Culori disponibile: bej.

Curăţare:
Se spală manual cu apă caldă, nu se albeşte, nu se stoarce mecanic, nu se calcă, nu se curăță chimic!

Depozitare:
La temperatura camerei, la loc uscat şi bine ventilat

Orteza toracolombosacrală Corset Hessing Premium - contenție și susținere excelente în zona dorso-lombară, adaptare specifică diferitelor particularități anatomice.

Orteza toracolombosacrală se foloseste dacă suferiți de dureri de spate, hernie de disc sau osteoporoză. Acest corset va grăbi procesul de vindecare și va ameliora considerabil durerea.

Acest corset Hessing este prevăzut cu două tije întăritoare posterioare, combinate cu o piesă dorsală care se prelungește peste umeri cu două benzi. Acestea trec  pe sub axile, se încrucișeaza pe spate și se fixeaza peste abdomen cu un sistem de închidere tip velcro. Orteza este confecționată din material elastic ce permite pielii să respire.

Orteza prezintă efect terapeutic dovedit în reducerea cifozei vertebrale.

Termenul medical pentru o curbă care este mai mare decât normală este de fapt "hipercifoză", termenul "cifoză" este folosit în mod obișnuit de medici pentru a se referi la starea clinică a curburii excesive a coloanei.

Cifoza poate să apară la orice vârstă atât la femei cât și la bărbati, însă este mai frecventă în următoarele cazuri:

 • fetele în perioada adolescenței care au o postură precară prezintă risc mare pentru cifoza posturală,
 • adulții în vârstă care suferă deja de osteoporoză.

Cifoza la copii

Cifoza la copii apare mai ales în perioada adolescenței. Evoluția cifozei posturale este în general treptată, postura defectuoasă poate determina întinderea ligamentelor și o dezvoltare anormală a vertebrelor.

Cifoza la adulți 

Cifoza la adunți este favorizată de diverse afecțiuni complementare deja instalate. Cele mai cunoscute sunt osteoporoza, artrita, spondilita sau diverse traume ale vertebrelor toracice și lombare .

Cele mai frecvente simptome pentru pacienții cu cifoza anormală sunt aspectul unei posturi necorespunzătoare și apariția cocoașei. Simptomele clasice sunt reprezentate de dureri de spate, oboseală musculară și rigiditate în spate.

Daca sunteți îngrijorat de o curba neobișnuită a coloanei vertebrale, este recomandat să vă adresați medicului. Acesta poate determina dacă aveți cifoză atât prin examinarea coloanei vertebrale cât și prin efectuarea unei radiografii.

Orteza este utilizată pentru a trata cifoza structurală, ține sub control durerea și poate încetini sau opri progresia curbei. Este concepută pentru a menține coloana vertebrală în poziție normală și pentru a elimina presiunea de pe vertebre.

Purtarea unei orteze corectoare este dificilă, fiind restrictivă și inconfortabilă la început dar efectele benefice se văd din primele zile.

O alternativă mai ușor de purtat și cu rezulatate terapeutice asemănătoare este orteza cervicotoracică pentru cifoză ușoară - Hamul de memorie.

Dacă adolescentul este încă în creștere și cifoza este moderată se recomandă corsetul. Purtarea acestuia poate încetini sau preveni progresia deformării coloanei vertebrale.

La adult, odată ce oasele au încetat din creștere, ortezele au rol de susținere împiedicând evoluția afecțiunii și îmbunatațesc calitatea vieții prin ținerea sub control a durerii.