Orteză toraco lombo sacrală Corset Hessing

Orteză toraco lombo sacrală Corset Hessing :: DureriSpate.ro
Producător:
BERCKS ORTHOPEDICS
În stoc
149 lei

Dureri de spate, postură incorectă la școală sau la birou?

Hai să stăm drepți!

Hai să facem din durere o amintire!

Orteza toracolombosacrală Corset Hessing susține coloana vertebrală și se foloseste dacă suferi de dureri de spate, hernie de disc sau osteoporoză.

Orteza toracolombosacrală Corset Hessing este confecționată din material elastic ce permite pielii să respire, este prevăzută cu tije intaritoare posterioare, combinate cu o piesă dorsală care se prelungește peste umeri cu 2 benzi, trecând pe sub axile. Acestea se încrucișează pe spate și se fixează peste abdomen cu un sistem de închidere tip velcro.

Susținerea coloanei vertebrale se face cu ajutorul a 6 tije corectoare.

  • 2 tije metalice dispuse longitudinal de o parte si de alta a coloanei,
  • 4 tije de plastic dispuse oblic și lateral pentru o mai bună fixare.

Mărimi orteza toracolombosacrală Corset Hessing

Pentru alegerea mărimii corecte se masoară circumferința maximă a abdomenului.

  • S (70-80cm);
  • M (80-90cm);
  • L (90-100cm);
  • XL (100-110cm);
  • XXL (110-120cm).

Culori disponibile: bej sau negru.

 

Tratament

Orteza toracolombosacrală Corset Hessing oferă contenție și susținere excelente în zona dorso-lombară, adaptare specifică diferitelor particularități anatomice.

Orteza se folosește dacă suferiți de dureri de spate, hernie de disc sau osteoporoză. Acest corset va grăbi procesul de vindecare și va ameliora considerabil durerea.

Acest corset Hessing este prevăzut cu două tije întăritoare posterioare, combinate cu o piesă dorsală care se prelungeste peste umeri cu două benzi. Acestea trec pe sub axile, se încrucișează pe spate și se fixează peste abdomen cu un sistem de închidere tip velcro. Orteza este confecționată din material elastic ce permite pielii să respire.

Orteza toracolombosacrală prezintă efect terapeutic dovedit în reducerea cifozei vertebrale.

Termenul medical pentru o curbă care este mai mare decât normală este de fapt "hipercifoza", termenul "cifoză" este folosit în mod obișnuit de medici pentru a se referi la starea clinică a curburii excesive a coloanei.

Cifoza poate să apară la orice vârstă atât la femei cât și la bărbați, însă este mai frecventă în următoarele cazuri:

  • fetele în perioada adolescenței care au o postură precară prezintă risc mare pentru cifoză posturală,
  • adulții în vârsta care suferă deja de osteoporoză.

Cifoza la copii apare mai ales în adolescență. Evoluția cifozei posturale este în general treptată, postura defectuoasă poate determina întinderea ligamentelor și o dezvoltare anormală a vertebrelor.

Cifoza la adulți este favorizată de diverse afecțiuni complementare deja instalate. Cele mai cunoscute sunt osteoporoza, artrita, spondilita sau diverse traume ale vertebrelor toracice și lombare

Cele mai frecvente simptome pentru pacienții cu cifoză anormală sunt aspectul unei posturi necorespunzătoare și apariția cocoașei. Simptomele clasice sunt reprezentate de dureri de spate, oboseală musculară și rigiditate a spatelui.

Dacă ești îngrijorat de o curbură neobișnuită a coloanei vertebrale, este recomandat te adresezi medicului specialist. Acesta poate determina dacă ai cifoză atât prin examinarea coloanei vertebrale cât și prin efectuarea unei radiografii.

Orteza toracolombosacrală este utilizată pentru a trata cifoza structurală, ține sub control durerea și poate încetini sau opri progresia curbei. Este concepută pentru a menține coloana vertebrală în poziție normală și pentru a elimina presiunea de pe vertebre.

Purtarea unei orteze corectoare corset Hessing este dificilă, fiind restrictivă și inconfortabilă la început dar efectele benefice se văd din primele zile.

O alternativă mai bună, cu rezulatate terapeutice net superioare este Corsetul Spate Hessing Premiun

O alternativă mai ușor de purtat și cu rezulatate terapeutice asemănătoare este orteza cervicotoracică pentru cifoză ușoară, Hamul de memorie.

Cifoza la adolescenți în creștere

Dacă adolescentul este încă în creștere și cifoza este moderată se recomandă corsetul Hessing. Purtarea acestuia poate încetini sau preveni progresia deformării coloanei vertebrale.

La adult, odată ce oasele au încetat din creștere, ortezele au rol de susținere impiedicând evoluția afecțiunii și imbunătățesc calitatea vieții prin ținerea sub control a durerii.