De ce suferă de dureri de spate angajații din IT

De ce angajații din IT suferă de dureri de spate :: DureriSpate.ro

Angajații din domeniul IT sunt predispuși la dureri de spate încă de la începutul carierei lor. Deși trăim în epoca modernă, în care mobilierul de birou este mai confortabil și mai personalizat decât în anii trecuți, mulți angajați din sectorul IT suferă de dureri ale spatelui. 
 
Cauzele durerilor de spate sunt multiple și apar și în alte industrii. Însă, angajații din IT resimt mult mai devreme decât alți angajați repercursiunile lipsei de mișcare și a stresului.

 

Cauzele durerilor de spate

Principalele cauze ale durerilor de spate sunt lipsa de activitate fizică și poziția greșită adoptată de cei care lucrează la birou. Lipsa de activitate fizică este cauza multor afecțiuni de sanătate și se află pe lista inamicilor corpului uman. Atunci când locul de muncă implică lucrul la computer în poziția așezat pentru 8 ore zi de zi, ai șanse crescute să te întâlnești cu durerile de spate în timpul carierei tale. 
 
Postura greșită la birou nu produce durere imediat. Însă, folosirea unei poziții greșite duce în timp la dureri de spate, deformarea posturii, stresarea ligamentelor și dereglarea discurilor coloanei. Postura incorectă de ședere la birou are ca rezultat dureri în diverse zone ale coloanei. Fiecare angajat adoptă un stil personal de a sta în fața computerului: unii aplecați înainte și cu gâtul alungit spre computer, alții sprijiniți pe lateral sau cu coloana în formă arcuită.
 
Durerile de spate apar în zone diferite și sunt resimțite diferit de la om la om. Unele persoane dezvoltă dureri în zona lombară, în timp ce altele simt durere în zona cervicală, în jurul gâtului.

Poziția greșită în fața computerului poate fi corectată folosind ortezele de spate reprezintă linia primară de tratament în cazul afecțiunilor cervicale, toracice sau lombare. Alegerea lor este recomandată in funcție de localizarea afecțiunii.

Orice orteză de spate, dispozitiv sau tratament pentru dureri de spate de pe acest site, pot fi comandate pe magazinul nostru online www.nextfarma.ro.
Comandă online

 

Stresul și poziția greșită la computer

Stresul și programul încărcat la locul de muncă te fac să uiți de sănătatea corpului. Orice angajat din sectorul IT recunoaște că se lasă absorbit de muncă sa și uită să se ridice de pe scaun pentru o scurtă pauză. Durerile de spate apar atât la tineri, cât și la cei în vârstă. Numărul orelor petrecute pe scaun în fața computerul își lasă amprenta asupra sănătății angajatului, indiferent de vârsta acestuia.

Firește, angajatorul nu te obligă să rămâi pe scaun în timpul programului de lucru. Presiunea resimțită de angajat de a se ridica la standardele companiei și mediul de lucru stresant, care include proiecte complexe cu dată de predare scurtă, transformă meseria de expert IT în una din acele meserii cu risc mare de apariție a durerilor de spate.

Poziția greșită adoptată în fața computerului nu se poate corecta cu ușurință. Felul în care stăm pe scaun în fața computerului devine un obicei și este dificil de corectat. Primul pas este conștientizarea durerii și discuția cu un medic specialist.

 

Cum ne protejăm spatele în timpul orelor de lucru

Starea de sănătate a celor care lucrează în IT depinde de pauzele de mișcare și de calitatea scaunului pe care stăm în fața computerului. Scaunele de birou sunt treptat înlocuite cu scaune special gândite pentru confortul coloanei vertebrale. 

Scaunele ergonomice au fost un prim pas către a soluționa problemele identificate de angajații din domeniul IT. Confortul și susținerea coloanei sunt puncte forțe ale folosirii scaunelor speciale de birou. Însă, un scaun foarte confortabil nu rezolvă problema în totalitatea. Scaunele special create pentru cei din sectorul IT sunt atât de comode încât angajatul nu simte trecerea timpului și uită să se ridice pentru o scurtă plimbare în pauză.

Firmele din sectorul IT care au la dispoziție un buget pentru siguranța angajaților pot investi mai puțin în scaune confortabile și mai mult în informarea angajaților, ședințe de masaj săptămânale, kinetoterapie, birouri cu echipament care permite lucrul din picioare sau impunerea unor mini pauze dedicate mersului pe jos pentru relaxarea musculaturii.

 

Ce poți să faci pentru a preveni sau dacă deja suferi de dureri de spate

Confortul optimizat nu este sinonim cu sănătatea spatelui. Lipsa de mișcare își pune amprenta asupra persoanelor care nu își găsesc timp să facă mișcare. Durerile de spate dispar atunci când devenim conștienți de cum ne simțim și de cât de fragil este corpul uman dacă nu îl folosim corespunzător. 

Prevenția și recuperarea sunt parte din responsabilitățile angajaților, așadar o bună informare despre acest subiect te poate scuti de neplăceri. Îți recomandăm să adopți un stil de viață conștient și să incluzi în programul de lucru pauze scurte pentru mișcarea și dezmorțirea musculaturii spatelui.

Discuțiile transparente despre problemele de sănătate și observarea posturii în timp ce lucrăm ar putea diminua numărul celor care suferă de durerile de spate.

Există angajatori care investesc în mobilier ergonomic cu design special pentru a permite angajaților să lucreze în picioare. De asemenea, kinetoterapia și exercițiile de întindere și flexibilitate a mușchilor ajută mult la eliminare durerii și la întărirea musculaturii.

Poziția greșită în fața computerului poate fi corectată folosind ortezele de spate reprezintă linia primară de tratament în cazul afecțiunilor cervicale, toracice sau lombare. Alegerea lor este recomandată in funcție de localizarea afecțiunii. 

Orice orteză de spate, dispozitiv sau tratament pentru dureri de spate de pe acest site, pot fi comandate pe magazinul nostru online www.nextfarma.ro.
Comandă online

First Name
Manuela
Last Name
Dincă
About

- farmacist -