Orteza de spate, linia primară de tratament pentru cifoză

Orteza de spate, linia primară de tratament pentru cifoză : DureriSpate.ro

Orteza de spate prezintă efect terapeutic dovedit ca tratament pentru cifoza vertebrală. Orteza de spate reprezintă linia primară de tratament în cazul afecțiunilor cervicale, toracice sau lombare. Alegerea lor este recomandată in funcție de localizarea afecțiunii.

Termenul medical pentru o curbă care este mai mare decât normală este de fapt "hipercifoza", termenul "cifoză" este folosit în mod obișnuit de medici pentru a se referi la starea clinică a curburii excesive a coloanei.

Cifoza poate sa apară la orice vârstă atât la femei cât si barbați, însă este mai frecventă în următoarele cazuri:

  • fetele în perioada adolescenței care au o postură precară prezintă risc mare pentru cifoza posturală,
  • adulții în varstă care suferă deja de osteoporoză.

Cifoza la copii apare mai ales la adolescență. Evoluția cifozei posturale este în general treptată, postura defectuoasă poate determina întinderea ligamentelor și o dezvoltare anormală a vertebrelor.

Cifoza la adulți este favorizată de diverse afecțiuni complementare deja instalate. Cele mai cunoscute sunt osteoporoza, artrita, spondilita sau diverse traume ale vertebrelor toracice si lombare.

 

Orice orteză de spate, dispozitiv sau tratament pentru dureri de spate de pe acest site, pot fi comandate pe magazinul nostru online www.nextfarma.ro.
Comandă online

 

Cele mai frecvente simptome pentru pacienții cu cifoză anormală sunt aspectul unei posturi necorespunzatoare și apariția cocoașei. Simptomele clasice sunt reprezentate de dureri de spate, oboseală musculară și rigiditate în spate.

Dacă sunteți îngrijorat de o curbă neobișnuită a coloanei vertebrale, este recomandat să vă adresați medicului. Acesta poate determina dacă aveți cifoză atât prin examinarea coloanei vertebrale cât și prin efectuarea unei radiografii.

Orteza de spate este utilizată pentru a trata cifoza structurală, ține sub control durerea și încetinește sau oprește progresia curbei. Este concepută pentru a menține coloana vertebrală în poziție normală și pentru a elimina presiunea de pe vertebre.

Ca și tratament pentru cifoză, purtarea unei orteze corectoare poate fi dificilă, fiind restrictivă și inconfortabilă la început dar efectele benefice se văd din primele zile.

O alternativă mai bună, cu rezulatate terapeutice net superioare este Corsetul Hessing Premium.

O alternativă mai ușor de purtat și cu rezulatate terapeutice asemănatoare este orteza cervicotoracică pentru cifoză ușoară, Hamul de memorie.

Dacă adolescentul este încă în creștere și cifoza este moderată se recomandă corsetul. Purtarea acestuia poate încetini sau preveni progresia deformării coloanei vertebrale.

La adult, odată ce oasele au încetat din creștere, ortezele au rol de susținere împiedicând evoluția afecțiunii și îmbunătățesc calitatea vieții.

Scapă de durerile de spate și ține durerea sub control!

Orice orteză de spate, dispozitiv sau tratament pentru dureri de spate de pe acest site, pot fi comandate pe magazinul nostru online www.nextfarma.ro.
Comandă online

First Name
Manuela
Last Name
Dincă
About

- farmacist -